Open/Close Menu Σεμινάρια και Συνεδρίες Ρεφλεξολογίας στη Θεσσαλονίκη
KOLPOS

Η λήψη τροφής επηρεάζει όλα τα ζωτικά όργανα του οργανισμού και η σωστή θρέψη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ενός ισορροπημένου pH το οποίο επιδρά θετικά σε όλες τις λειτουργίες συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικής.

Πολλές είναι οι γυναίκες που καταναλώνουν σε μεγάλες ποσότητες χυμό κράνμπερι για να προλάβουν ή να αντιμετωπίσουν τις ουρολοιμώξεις. Οι ειδικοί όμως υποστηρίζουν ότι υπάρχουν κάποιες άλλες τροφές που ενισχύουν τη γυναικεία σεξουαλική υγεία και πιο συγκεκριμένα την υγεία του κόλπου.

Πιο συγκεκριμένα η εξειδικευμένη σε θέματα γυναικείας υγείας διαιτολόγος και διατροφολόγος Lynda Cohen αποκάλυψε πρόσφατα σε έγκυρο αυστραλιανό μέσο ενημέρωσης τις τροφές που θα πρέπει να καταναλώνουν οι γυναίκες για να διατηρούν την υγεία του κόλπου τους. Η ειδικός υποστηρίζει ότι τα θρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνει κανείς με τη διατροφή του είναι πολύ σημαντικά για την υγεία και την καλή λειτουργία του κόλπου, ενώ εξίσου σημαντική είναι και η διατήρηση ενός ισορροπημένου pH. Η λήψη της σωστής τροφής θα κρατήσει τον κόλπο υγρό και θα ενισχύσει τη διάθεση και κατά συνέπεια τη libido.

Η πρώτη ομάδα τροφών που ανέφερε η διατροφολόγος ως ωφέλιμα για τη libido είναι τα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες A, E και C. Για παράδειγμα τα φρούτα και τα λαχανικά με έντονο πορτοκαλί χρώμα, όπως είναι οι γλυκοπατάτες και τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη A. Οι βιταμίνες αυτές βοηθούν την καλή κυκλοφορία του αίματος στον κόλπο και την εφύγρανσή του, ενώ παράλληλα ενισχύουν τη libido και την ικανότητα της γυναίκας να φτάσει σε οργασμό.

Παράλληλα ως πολύ καλές τροφές ξεχώρισε τις μπανάνες, τις γλυκοπατάτες, τα προϊόντα ολικής αλέσεως και το κουνουπίδι, καθώς περιορίζουν τις απότομες αλλαγές στη διάθεση κι ενισχύουν τη διάθεση για σεξ.
Συνέστησε επίσης την κατανάλωση ντομάτας εξαιτίας του λυκοπενίου που περιέχει, ενός αντιοξειδωτικού που βοηθά στην πρόληψη των καρδιοαγγειακών παθήσεων και του καρκίνου. Επίσης αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθώντας έτσι τους άνδρες με σεξουαλική δυσλειτουργία και τις γυναίκες στην επίτευξη οργασμού.

Η Cohen παράλληλα έδωσε έμφαση στην καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού το οποίο εξαιτίας των προβιοτικών που περιέχει διατηρεί την υγεία του κόλπου. Τα προβιοτικά βελτιώνουν το ανοσοποιητικό και ρυθμίζουν τη χλωρίδα του κόλπου ενώ παράλληλα βοηθούν στην καταπολέμηση των βλαπτικών βακτηρίων.

Προς έκπληξη πολλών, μία από τα τροφές που ξεχώρισε η Cohen ήταν το σκόρδο, το οποίο και συνέδεσε με την καλή κυκλοφορία του αίματος και τη μείωση του κίνδυνου λοιμώξεων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης σε αντιφλεγμονώδεις παράγοντες όπως είναι τα ω3 λιπαρά τα οποία μειώνουν τους πόνους περιόδου. Ως πλούσια πηγή ω3 λιπαρών η ειδικός πρότεινε τον σολομό, εξηγώντας ότι εκτός από την ανακούφιση και τη δυσφορία που σχετίζεται με τους πόνους περιόδου, η τροφή αυτή μπορεί να βοηθήσει μια γυναίκα να χαλαρώσει και να συνδεθεί με το σύντροφό της.

Από την ομάδα των ποτών η Cohen ξεχώρισε το πράσινο τσάι, το οποίο περιέχει αντιοξειδωτικά που προστατεύουν την ουροδόχο κύστη από λοιμώξεις, καθώς επίσης και ροφήματα που περιέχουν προβιοτικά και περιφρουρούν την υγεία του κόλπου, όπως είναι το κεφίρ. Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στην κατανάλωση νερού καθώς η καλή ενυδάτωση είναι απαραίτητη προκειμένω να αποβληθούν οι τοξίνες από το σώμα. Τόνισε μάλιστα ότι ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβει κανείς εάν πρέπει να πιει περισσότερο νερό είναι παρατηρώντας το χρώμα των ούρων του. Εάν τα ούρα έχουν ένα ελαφρώς υποκίτρινο χρώμα είναι καλό σημάδι. Εάν όμως έχουν σκουροκίτρινο χρώμα και έντονη οσμή τότε είναι ένδειξη ότι χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση.

Εκτός από τα τρόφιμα που ωφελούν την γυναικεία σεξουαλική υγεία, υπάρχουν και αυτά που θα πρέπει να αποφεύγονται με πρώτα στη λίστα αυτά που περιέχουν ζάχαρη. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ζάχαρη διαταράσσουν τόσο τη διάθεση όσο και τις ορμόνες με συνέπεια να μειώνεται η σεξουαλική ορμή και η γυναίκα να απομακρύνεται από τον σύντροφό της.

Επίσης η Cohen τόνισε ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται καθώς έχουν επιπτώσεις τόσο στη γενική υγεία κι ευεξία όσο και στη libido.

Συνοψίζοντας η ειδικός τόνισε τη σημασία να αποφεύγονται το γρήγορο και πρόχειρο φαγητό, οι επεξεργασμένες προπαρασκευασμένες και τηγανητές τροφές, καθώς και οι τροφές που είναι πλούσιες σε αλάτι. Αντίθετα θα πρέπει μια γυναίκα να προτιμά την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών που προσφέρουν τις βιταμίνες που χρειάζεται και την κρατούν ενυδατωμένη.

Πηγή.andrologia.gr

© 2014 - Reflexologia.gr

Καλέστε μας στο       690 77 99099

error: Content is protected !!