Open/Close Menu Σεμινάρια και Συνεδρίες Ρεφλεξολογίας στη Θεσσαλονίκη
osteoporosi

Η οστεοπόρωση είναι χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών, κατά την οποία παρατηρείται σταδιακή μείωση της πυκνότητας και ποιότητάς τους, με αποτέλεσμα αυτά με την πάροδο του χρόνου να γίνονται πιο εύθραυστα και λεπτά. Έτσι προκαλείται αυξανόμενος κίνδυνος κατάγματος (σπασίματος) των οστών, καθώς μειώνεται η ανθεκτικότητα και η ελαστικότητά τους.

Οι τροφές που καταναλώνετε επηρεάζουν την δομή των οστών σας. Μαθαίνοντας για τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ασβέστιο, βιταμίνη D και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για την υγεία των οστών και τη συνολική σας υγεία θα σας βοηθήσει να κάνετε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές κάθε μέρα.

Στην οστεοπόρωση, αν ακολουθείτε μια καλά ισορροπημένη διατροφή με πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα, ψάρια, φρούτα και λαχανικά, θα παίρνετε πάντα αρκετά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε κάθε μέρα, αλλά αν δεν ακολουθείτε ένα τέτοιο διαιτητικό πλάνο, μπορεί να χρειαστεί να ενισχύσετε τη διατροφή σας με πολυβιταμίνες ή/και συμπληρώματα.

Δείτε ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν…

…να αποφύγετε ή τουλάχιστον να μειώσετε τα συμπτώματα της οστεοπόρωσης, καθώς και τι ακριβώς σας προσφέρει η κάθε τροφή, σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (National Osteoporosis Foundation – NOF):

-Γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και χωρίς λιπαρά γάλα, γιαούρτι και τυρί: Ασβέστιο. Επίσης, μερικά γαλακτοκομικά προϊόντα είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη D.

-Σαρδέλες κονσέρβα και σολομός (με τα κόκαλα): Ασβέστιο

-Λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί, ο τόνος και οι σαρδέλες: Βιταμίνη D

-Χόρτα, γογγύλια, λάχανο, μπάμιες, κινέζικο λάχανο, πικραλίδα, και μπρόκολο: Ασβέστιο

-Σπανάκι, τεύτλα, μπάμιες, ντομάτα, αγκινάρες, μπανάνες, πατάτες, γλυκοπατάτες και σταφίδες: Μαγνήσιο

-Ντομάτα, σταφίδες, πατάτες, σπανάκι, γλυκοπατάτες, παπάγια, πορτοκάλια, χυμός πορτοκαλιού, μπανάνες και δαμάσκηνα: Κάλιο

-Κόκκινες πιπεριές, πράσινες πιπεριές, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, μπρόκολο, φράουλες, λαχανάκια Βρυξελλών, παπάγια και ανανάς: Βιταμίνη C

-Σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το κατσαρό λάχανο, το σπανάκι, τα γογγύλια και τα λαχανάκια Βρυξελλών: Βιταμίνη Κ

Πηγή: iatropedia.gr

© 2014 - Reflexologia.gr

Καλέστε μας στο       690 77 99099

error: Content is protected !!