Open/Close Menu Σεμινάρια και Συνεδρίες Ρεφλεξολογίας στη Θεσσαλονίκη
refleksologia ti therapevei

Πολλοί μας ρωτούν τι θεραπεύει η ρεφλεξολογία. Στην Σχολή Επαγγελματικής Ρεφλεξολογίας είμαστε βαθύτατα πεπεισμένοι για τα οφέλη της που αναφέρουμε παρακάτω:

– την διέγερση της λειτουργίας των νεύρων

– την αύξηση της ενέργειας

– την βελτίωση του κυκλοφορικού

– την χαλάρωση του σώματος

– την αποβολή τοξινών

– τη διέγερση του κεντρικού νευρικού συστήματος

– την πρόληψη ημικρανιών

– τον καθαρισμό του ουροποιητικού συστήματος

– την επιτάχυνση ανάκαμψης του οργανισμού μετά από τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση

– την ανακούφιση από διαταραχές του ύπνου

– την μείωση της κατάθλιψης

– την ανακούφιση από τον πόνο

– την ανακούφιση σε πόνους της εγκυμοσύνης, ακόμα και στην επαναφορά του οργανισμού μετά την γέννηση του μωρού.

Πολλοί από εμάς βρίσκονται στο πόδι όλη μέρα με διάφορες υποχρεώσεις. Το σίγουρο είναι ότι ταλαιπωρούμαστε και ζούμε με στρες. Το στρες μπορεί να εκδηλωθεί και σε άλλα μέρη του σώματός μας και να προκαλέσει ψυχοσωματικά προβλήματα. Η ρεφλεξολογία χρησιμοποιεί σημεία πίεσης στα χέρια, τα πόδια και τα αυτιά και φυσικά λειτουργεί πολύ διαφορετικά από ένα απλό μασάζ.

Η ρεφλεξολογία είναι μια εναλλακτική μέθοδος για μία ευρεία κατηγορία δυσλειτουργιών και ιστορικά καλύπτει φάσμα πολλών αιώνων. Τα οφέλη της ρεφλεξολογίας είναι γνωστά από τα αρχαία χρόνια. Οι αρχαίοι Κινέζοι και οι Αιγύπτιοι έχουν τεκμηριώσει πρακτικές παρόμοιες με τη ρεφλεξολογία. Αυτό περιλαμβάνει την εφαρμογή πιέσεως σε συγκεκριμένες περιοχές στα χέρια, τα πόδια, και τα αυτιά που αντικατοπτρίζουν σημεία και όργανα του ανθρωπίνου σώματος. Ένα μεγάλο μέρος της θεωρίας πίσω από την ρεφλεξολογία έχει να κάνει με την ευθυγράμμιση του τσι στο ανθρώπινο σώμα και την ισορροπία.

Νευρικό σύστημα: Με την πάροδο των ετών οι νευρικές μας απολήξεις γίνονται όλο και λιγότερο ευαίσθητες σε ορισμένα μέρη του σώματός μας, ιδιαίτερα στα άκρα μας. Η ρεφλεξολογία έχει συνδεθεί με την τόνωση πάνω από 7.000 διαφορετικών νευρικών απολήξεων σε μια μόνο συνεδρία, αυξάνοντας έτσι τη λειτουργία και την δραστικότητα τους. Ξεμπλοκάροντας και «καθαρίζοντας» τις οδούς των νεύρων  μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της λειτουργίας τους και κατ΄ επέκταση πολλών περιοχών γύρω από το σώμα.

Επίπεδα ενέργειας: Με την ευθυγράμμιση της λειτουργίας των διάφορων συστημάτων των οργάνων και των μυών, η ρεφλεξολογία μπορεί να αυξήσειτο μεταβολισμό και τη δημιουργία ενεργειακών διεργασιών μέσα στο σώμα. Εάν χρειάζεστε μια ώθηση στον τομέα της ενέργειας, σίγουρα μια συνεδρία ρεφλεξολογίας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τον ρυθμό σας!

Κυκλοφορικό: Ένα από τα πιο γνωστά οφέλη της ρεφλεξολογίας είναι η βελτίωση του κυκλοφορικού συστήματος σε όλο το σώμα, που σημαίνει ότι το αίμα και το οξυγόνο  ανακυκλώνονται πιο αποτελεσματικά  μέσα στο σώμα. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερο οξυγόνο φτάνει στα ζωτικά συστήματα των οργάνων, βελτιστοποιώντας έτσι τη λειτουργία τους και την περαιτέρω αύξηση του μεταβολισμού. Αυτό οδηγεί επίσης σε ταχύτερη επούλωση και την εκ νέου ανάπτυξη των κατεστραμμένων κυττάρων.

Χαλάρωση: Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η ρεφλεξολογία έχει γίνει γνωστή για το ξεμπλοκάρισμα των νευρικών οδών και αυτό βοηθάει τον οργανισμό να κρατάει μια ισορροπία, το μυαλό να είναι πιο ήρεμο, το σώμα να είναι σε μια πιο χαλαρή κατάσταση, δηλαδή με λίγα λόγια στη μείωση του στρες. Έτσι είναι λογικό ότι η ρεφλεξολογία χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία των διαταραχών του ύπνου. Η αϋπνία μπορεί να είναι μια πολύ ανησυχητικήκατάσταση που κουράζει ψυχικά αλλά και σωματικά και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παθήσεις. Η ρεφλεξολογία βοηθά άμεσα το σώμα να χαλαρώσεικαι γυρίσει στους φυσιολογικούς, υγιείς ρυθμούς του.

Αφαίρεση τοξινών: Η ρεφλεξολογία έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την λειτουργία της κύστης και μειώνει τα συμπτώματα παθήσεων του ουροποιητικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι από άποψη της τοξικότητας ότι προστατεύει το ανθρώπινο σώμα από τις διάφορες ασθένειες και προβλήματα υγείας πουμπορεί να προκύψουν από το ουροποιητικό σύστημα.

Διέγερση του νευρικού συστήματος: Το κεντρικό νευρικό μας σύστημα μπορεί να ωφεληθεί από τα ανοικτά νευρικά μονοπάτια με πολλούς τρόπους. Όχι μόνο ο εγκέφαλός μας θα μπορεί να χειρίζεται τα ερεθίσματα που δέχεται πιο αποτελεσματικά, έτσι ώστε να επιταχύνονται οι γνωστικές δυνάμειςμας, αλλά και οι σωματικές μας αντιδράσεις θα είναι πιο γρήγορες, η μνήμη μας θα ενισχυθεί  και σε γενικές γραμμές θα είναι καλύτερη και ταχύτερη η εγκεφαλική μας λειτουργία.

Ημικρανίες και πονοκέφαλοι: Η ρεφλεξολογία χρησιμοποιείται κυρίως ως μία μέθοδος για την μείωση / εξάλειψη του πόνου. Η ρεφλεξολογία μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα των ημικρανιών και των πονοκεφάλων, απλά με την ανακούφιση της έντασης που δέχονται οι μύες που μπορεί συχνά να οδηγήσουν σε αυτές τις συνθήκες. Όλοι οι πονοκέφαλοι που προκαλούνται από το στρες μπορούν επίσης να καταπολεμηθούν, δεδομένου ότι το άγχοςκαι άλλοι ψυχολογικοί παράγοντες συχνά εκδηλώνονται με τα σωματικά συμπτώματα της ημικρανίας.

Εγκυμοσύνη και εμμηνόρροια: Μελέτες έχουν δείξει ότι η ρεφλεξολογία μπορεί να είναι πολύ ευεργετική για τις έγκυες γυναίκες, ιδίως όσον αφορά την ανάγκη τους για αναλγητικά κατά τη διάρκεια του τοκετού αλλά και μετά τον τοκετό στον χρόνο αποκατάστασης που χρειάζονται. Από εκεί και πέρα, μπορεί να βοηθήσει άμεσα στη μείωση της κατάθλιψης μετά τον τοκετό και μπορεί επίσης να βοηθήσει το σώμα να επανέρθει γρήγορα στους ρυθμούς που είχε πριν την εγκυμοσύνη.

Μπορείτε και οι ίδιοι να βιώσετε την θετική επίδραση στον οργανισμό σας κλείνοντας ραντεβού πατώντας ΕΔΩ

Μπορείτε αν θέλετε να μάθετε πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση στην ρεφλεξολογία να πατήσετε ΕΔΩ

© 2014 - Reflexologia.gr

Καλέστε μας στο       690 77 99099

error: Content is protected !!