Εκπαίδευση στο Rejuvance


Πρόκειται για μια φυσική ολιστική αγωγή ανόρθωσης του προσώπου και του λαιμού και μείωσης των ρυτίδων, που βασίζεται τόσο στη Δυτική φυσιολογία όσο και στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (Π.Κ.Ι.). Δημιουργήθηκε από τον Δανό Stanley Rosenberg στην Αγγλία, με αφορμή την παρατήρηση της αλληλεπίδρασης ανάμεσα στην εσωτερική και την εξωτερική στάση κατά την θεατρική εκπαίδευση. Επιδρά συγχρόνως σε σώμα και νου δημιουργώντας βαθιά χαλάρωση. Δεν έχει καμία απολύτως παρενέργεια, ενώ τα αποτελέσματα είναι άμεσα και ορατά από την πρώτη συνεδρία.

Η ομορφιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία. Οι ασθένειες, η συναισθηματική ανισορροπία, οι δυσκολίες της καθημερινότητας εκδηλώνονται στις σωματικές εντάσεις και την έκφραση του προσώπου. Τα αρνητικά συναισθήματα, θλίψη, φόβος, θυμός, άγχος κ.λ.π., όταν μονιμοποιούνται, επηρεάζουν την εσωτερική χημεία και αποτυπώνονται σε μυϊκές εντάσεις. Αντίθετα, η υγεία προκαλεί ένα εσωτερικό αίσθημα ηρεμίας και ευχαρίστησης. Η εσωτερική ομορφιά αντανακλάται στο πρόσωπο, το σώμα και ιδίως στο δέρμα, που συσχετίζεται και επηρεάζεται από διάφορα εσωτερικά όργανα.

Η Π.Κ.Ι. προσεγγίζει ολιστικά την υγεία, βλέποντας τον άνθρωπο και τον κόσμο ως ολόγραμμα. Σύμφωνα με την Π.Κ.Ι., υπάρχει άμεση σχέση των εσωτερικών οργάνων καθώς και της κυκλοφορίας των ουσιών στον ανθρώπινο οργανισμό (αίμα, υγρά, λέμφος, ενέργεια) με:

1.Την κατάσταση του δέρματος, όσον αφορά το πάχος, την υφή, το χρώμα, τις δυσχρωμίες, τα στίγματα, τη φωτεινότητα, την ενυδάτωση και θρέψη του, καθώς και την αποτοξίνωσή του.
2.Την κατάσταση των μυών, δηλαδή τον μυϊκό τόνο, τη μάζα, τη δύναμη, την ελαστικότητα, την αντίσταση στη βαρύτητα. 3.Την ενεργειακή ροή στα εξωτερικά κανάλια του συνολικού συνεκτικού δικτύου των καναλιών του σώματος.

Η μέθοδος Rejuvance περιλαμβάνει τρεις βασικές τεχνικές, που εφαρμόζονται με τα δάκτυλα σε καθαρό και στεγνό δέρμα, χωρίς χρήση κρέμας, λαδιών ή εργαλείων:

1.Τεχνική απελευθέρωσης του συνδετικού ιστού στο πρόσωπο, το κεφάλι, και σε όλο το λαιμό και το άνω τμήμα του σώματος ως το ύψος του στήθους. Γίνεται με απαλές και ρυθμικές κινήσεις λείανσης της επιδερμίδας, που διεγείρουν το παρασυμπαθητικό σύστημα, δημιουργώντας ένα αίσθημα χαλάρωσης και ευεξίας. Εξαφανίζει τις μικρές και λεπτές ρυτίδες, απαλύνει τις βαθιές και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.
2.Τεχνική απελευθέρωσης του μυϊκού ιστού. Λύνει τα μυϊκά μπλοκαρίσματα, που αλλάζουν το σχήμα του προσώπου και δημιουργούν ρυτίδες. Ανορθώνει το πρόσωπο, επαναφέροντας την εκφραστικότητα και το φυσικό του σχήμα, βελτιώνοντας το μυϊκό τόνο και μειώνοντας τις βαθιές ρυτίδες.
3.Τεχνική αποκατάστασης της ενεργειακής ανισορροπίας των καναλιών που διασχίζουν όλη την περιοχή από το ύψος του στήθους ως και το κεφάλι. Η ομαλοποίηση της ενεργειακής ροής και η διέγερση των βελονιστικών σημείων επιδρά, σύμφωνα με την Π.Κ.Ι., στο δίκτυο των εσωτερικών οργάνων, δημιουργώντας ένα συνολικό αίσθημα τόνωσης, ευεξίας και γαλήνης, ενώ συγχρόνως διεγείρει τους μηχανισμούς αντιγήρανσης.

Παράλληλα, έχει παρατηρηθεί ότι οι εφαρμογές του Rejuvance, χωρίς να έχουν αυτόν τον στόχο, βελτιώνουν τον ύπνο, τους πονοκεφάλους, το αίσθημα άγχους, καθώς και τις λειτουργίες της αναπνοής, της μάσησης και της ομιλίας .

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και ορατά από την πρώτη συνεδρία και ολοκληρώνονται σε έξι έως οκτώ συνεδρίες, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης.
Μπορούν να γίνουν και μια ή περισσότερες μεμονωμένες συνεδρίες για το πρόσωπο ή το λαιμό, ή για κάποια σημαντική εμφάνιση π.χ. γάμος, ομιλία, τηλεόραση κλπ. Κάθε συνεδρία διαρκεί τουλάχιστον μία ώρα. Το σύνολο των συνεδριών μπορεί να επαναλαμβάνεται μία φορά το χρόνο, το πολύ δύο, ανάλογα με τη φυσική κατάσταση.
Η διάρκεια και σταθεροποίηση των αποτελεσμάτων εξαρτάται από τη συνολική κατάσταση της υγείας και τον τρόπο ζωής (διαιτολόγιο, άσκηση, ύπνος, ανάπαυση, συναισθηματική και πνευματική κατάσταση).

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει θεωρία και κυρίως πρακτική. Απευθύνεται σε επαγγελματίες της υγείας, αλλά και σε αρχάριους που αναζητούν καινούργιο επαγγελματικό προσανατολισμό. Οι συμμετέχοντες, με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, θα έχουν αποκτήσει τις δεξιότητες και τις γνώσεις που απαιτούνται για επαγγελματικού επιπέδου συνεδρίες.

Εκπαιδευτική ύλη:

-Εισαγωγή στην Π.Κ.Ι. και την ιστορία του Rejuvance
-Διάγνωση προσώπου -Φυσιολογία του δέρματος –Τύποι δέρματος -Μύες του προσώπου -Ασκήσεις των μυών του προσώπου
-Τεχνικές χαλάρωσης της κεφαλής, του αυχένα και της πλάτης -Εντοπισμός και τρόπος διέγερσης των βελονιστικών σημείων του άνω τμήματος του σώματος -Πρακτική όλων των τεχνικών ανά ζεύγη
-Συμβουλές διατροφής -Συμβουλές περιποίησης του προσώπου με απλά και φυσικά καλλυντικά -Συμβουλές τρόπου ζωής για τη διατήρηση της ομορφιάς.

Παρέχονται σημειώσεις και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Η μέθοδος Rejuvance συνδυάζεται θαυμάσια με τη συμβατική αισθητική, καθώς και με άλλες μεθόδους κλασικής ή φυσικής θεραπείας. Δεν συνδυάζεται με το χειρουργικό λίφτινγκ ή το μπότοξ. Είναι κατάλληλη για όλους τους ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, αφού η φυσική προσωπική ομορφιά, η ηρεμία και η αρμονία είναι σίγουρα το δώρο που μπορούμε να χαρίσουμε όχι μόνο στον εαυτό μας, αλλά και στον κόσμο.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:

Σπούδασα την τέχνη του Σιάτσου  και του Ρεζουβάνς  στην Ευρωπαϊκή Σχολή Σιάτσου (τώρα Ο.Μ.) από το 1994 ως το 1997.Ακολούθως μετεκπαιδεύτηκα επί πέντε χρόνια στη διδασκαλία και την εφαρμογή του με Έλληνες και ξένους καθηγητές της σχολής. Συνέχισα την εκπαίδευσή μου στην εμβάθυνση της Π.Κ.Ι. και τον βελονισμό με την Vita Revelli,που ολοκληρώθηκε με πρακτική στην Αθήνα και στο Πανεπιστήμιο του Chengdu  στην Κίνα (2002-2005).Παρακολούθησα σεμινάρια τεχνικών προσέγγισης του ενεργειακού πεδίου με τον Cliff Andrews, κβαντικού σιάτσου με την Pauline Sasaki, διάγνωσης γλώσσας με τον Giovanni Maciocia και λειτουργίας των σημείων της Π.Κ.Ι. σύμφωνα με τη σχολή των Πέντε Στοιχείων με τον Μark Gessler και ανανέωσης προσώπου με Βελονισμό με την Virginia Doran. Εργάστηκα ως καθηγήτρια Σιάτσου από το 1998-2006 (Ο.Μ. και «Zen Center» – Θεσσαλονίκη) και ως δασκάλα βελονισμού στο NHS το 2008-2010. Διδάσκω σιάτσου στην στην Ακαδημία Αρχ. Ελληνικής και Π.Κ.Ι. από το 2005. Είμαι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Σιάτσου.

Μηνιαίο Τμήμα (3 ΣΚ)
Τα μαθήματα γίνονται ένα καθορισμένο Σαββατοκύριακο τον μήνα. (15:00μμ-21:00μμ)
Έναρξη τμήματος: Σάββατο 20 Οκτωβρίου – Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018
Κόστος: 165 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) το μήνα. Συνολικό κόστος: 495 ευρώ (πλέον ΦΠΑ)

Ελάχιστη συμμετοχή: 6 άτομα

Εγγραφή-Κράτηση: 20 ευρώ
κατάθεση (όνομα δικαιούχου: Θεοδοσιάδης Χρήστος)
ALPHA BANK: Αρ. Λογαριασμού 710-002101-029195
IBAN: GR14 0140 4780 7100 0210 1029 195
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Αρ. Λογαριασμού 5214-029874-253
IBAN: GR05 0172 2140 0052 1402 9874 253

Πληροφορίες

Πότε θα γίνει :
Ημ/νία : Σάββατο 20/10/2018 - 21/10/2018
Ώρα : 15:00 - 21:00
Που θα γίνει :
Τοποθεσία : Reflexologia.gr
Διεύθυνση : Δημητρίου Μαργαροπούλου 22 Β
Πόλη : Θεσσαλονίκη
ΤΚ : 54629
Περιοχή : Όπισθεν Σ.Σταθμού

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Κράτηση

Οι κρατήσεις είναι κλειστές για αυτή την εκδήλωση.


Προσεχή Σεμινάρια