Εκπαίδευση στα Ανθοϊάματα Bach


Τα Ανθοϊάματα Bach αποτελούν ένα πολύ σημαντικό θεραπευτικό σύστημα, ήπιο, εύχρηστο, απλό και χωρίς παρενέργειες, που δόθηκε στην ανθρωπότητα από τον εφευρέτη της μεθόδου, ολοκληρωμένο στα 1936, με σκοπό να βελτιώσει αρνητικές εκφράσεις του ψυχισμού και της συμπεριφοράς των όντων που κατοικούν τον πλανήτη. Και δεν λέω των ανθρώπων -σκόπιμα- επειδή τα Ανθοϊάματα απευθύνονται και σε ζώα αλλά και σε φυτά, με υπέροχα αποτελέσματα.

Ο Bach, αφού τελείωσε την ιατρική του εξειδίκευση το 1912, αφιέρωσε τη ζωή του στην ανακάλυψη ενός συστήματος θεραπείας που να είναι εύχρηστο και ασφαλές. Έτσι ξεκίνησε πειραματιζόμενος με την βακτηριολογία, εν συνεχεία με την ανοσολογία και μετά με την ομοιοπαθητική. Το 1917, περιθάλποντας τραυματίες του Α΄ παγκοσμίου πολέμου έφτασε σε κατάρρευση λόγω της εξαντλητικής δουλειάς του. Οι γιατροί που τον περιέθαλψαν του έδωσαν τρεις μήνες ζωής. Αυτός όμως έχοντας στο νου του το όραμά του και παίρνοντας χαρά και ικανοποίηση από την βοήθεια που προσέφερε στους ασθενείς, ανέκαμψε σιγά-σιγά και έζησε άλλα είκοσι χρόνια περίπου.

Ο Bach πίστευε πως οι ασθένειες και οι δυσαρμονίες που εμφανίζονται στους ανθρώπους είναι αποτέλεσμα της σύγκρουσης ψυχής και προσωπικότητας. Έτσι η μέθοδος εστιάζει σε συμπεριφορές και συναισθήματα, όχι σε σωματικά συμπτώματα ή ιατρικές διαγνώσεις. Βασική αρχή του ήταν, η αγωγή να κατευθύνεται στον ασθενή και όχι στην ασθένεια. Τα ανθοϊάματα έχουν την ικανότητα να επιλύουν ενεργειακά μπλοκαρίσματα που έχουν γεννηθεί από την δυσαρμονία ανάμεσα στην προσωπικότητα και τον ανώτερο εαυτό. Έτσι τα ανθοϊάματα μας βοηθούν να επιφέρουμε την χαμένη αλλαγή στη νοοτροπία μας, χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική θεραπεία- βελτίωση.

Για να χορηγήσουμε ανθοϊάματα σε άλλους, πρέπει πρώτα να αποκτήσουμε ένα μίνιμουμ επίπεδο αυτογνωσίας, απαραίτητη για την κατανόηση των άλλων. Αλλά το πιο δύσκολο είναι να δούμε τον άλλο χωρίς να τυφλωνόμαστε από τα δικά μας προβλήματα, τις εμπειρίες μας, τις προκαταλήψεις μας. Πρέπει να ξεκινήσουμε συνειδητοποιώντας τα δικά μας προβλήματα, τους τομείς που έχουμε τους περιορισμούς μας στην πνευματική μας ανάπτυξη, αλλά και τις αυτόματες ανακλαστικές μας αντιδράσεις. Και τέλος, χωρίς να γινόμαστε μέρος του προβλήματος που προσπαθούμε να επιλύσουμε.

Ο Bach με τη στάση ζωής που κράτησε, απέδειξε ότι η ασθένεια μπορεί να εξαφανιστεί όταν το να ζήσει κάποιος έχει νόημα και σημασία. Δηλαδή να υπάρχει ισχυρό κίνητρο δημιουργίας. Αυτό είναι κάτι που όλοι το αναγνωρίζουμε από την εμπειρία με γνωστούς και συγγενείς μας.
Το πρόβλημα δημιουργείται επειδή έχουμε χάσει την επαφή με το ένστικτό μας, πράγμα που μας διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα θηλαστικά. Καθώς ο άνθρωπος σηκώθηκε στα δύο πόδια, ανέπτυξε τους μετωπιαίους λοβούς, δηλαδή την κριτική του ικανότητα, και έχασε πολύ από το ένστικτο. Έτσι μπαίνει σε αυτοκαταστροφικές νοητικές και συναισθηματικές καταστάσεις, προκαλώντας μεγάλο στρες στον εαυτό του.

Άλλοι άνθρωποι έχουν χάσει επαφή με τα συναισθήματά τους και τα έχουν αντικαταστήσει με υπερβολικό νοητικό έλεγχο, μια κατάσταση που οδηγεί σε μεγαλύτερες δυσαρμονίες. Άλλοι πάλι επιλέγουν να μην αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα αλλά να φτιάχνουν ψεύτικους κόσμους μέσα στο μυαλό τους ή με την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών. Υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν τη μοναξιά και άλλοι που την τρέμουν και κάνουν τα πάντα για να μη μείνουν μόνοι. Μερικοί γίνονται φανατικοί με ιδέες, άλλοι υποχόνδριοι, άλλοι πάλι επικριτικοί, ανυπόμονοι, καχύποπτοι, αγνώμονες ή αυταρχικοί.
Κάποιοι γίνονται καταθλιπτικοί, άλλοι παραιτούνται ή απελπίζονται, ενώ κάποιοι άλλοι είναι αναποφάσιστοι, ή έχουν απροσδιόριστους στόχους στη ζωή τους. Ή ακόμα εμμένουν στο παρελθόν χάνοντας το παρόν και το μέλλον τους.

Όλοι οι παραπάνω, μέσα από αυτές τις δυσαρμονικές καταστάσεις που βιώνουν, στρεσάρουν τον εαυτό τους και ανοίγουν το δρόμο στη σωματική ασθένεια. Όλοι αυτοί μπορούν να βοηθηθούν από τα ανθοϊάματα του Bach και να επανέλθουν στο δρόμο της υγείας και αρμονίας.
Ακόμη, δίνεται η ευκαιρία στον γνώστη της μεθόδου να βελτιώσει την συνειδητότητά του, όπως επίσης και να επιταχύνει την αυτοβελτίωσή του, απαλύνοντας τις «τραχιές» πλευρές του χαρακτήρα του, ενισχύοντας τα ελλειμματικά του σημεία και χαλαρώνοντας τους φόβους και τις ανασφάλειές του.

Αν δεχτούμε, πως σε αυτή τη ζωή έχουμε έλθει για να πάρουμε μαθήματα και να βελτιωθούμε, τότε τα Ανθοϊάματα του Bach είναι ένας φωτεινός τρόπος και δρόμος για να το πετύχουμε.
Θα διδαχτούν τα 38 ανθοϊάματα, τα ιδιοσυγκρασιακά και τα περιστασιακά , η τεχνική αντιστοίχησης των χαρακτήρων – ανθοϊαμάτων, τρόπος λήψης ιστορικού.
Θα δοθεί μεγάλη προσοχή και σημασία στην συνέντευξη μέσω της οποίας καταλήγουμε στην σωστότερη επιλογή ανθοϊαμάτων, πως επιλέγουμε τα 5 ή 6 ιάματα όταν κάποιος φαίνεται να έχει ανάγκη περισσότερα. Και τέλος τη σωστή ιεράρχηση των αναγκών του ανθρώπου που μας ζητά βοήθεια .

Τα σεμινάρια θα διδαχθούν σε τέσσερα Σαββατοκύριακα.

Για την εκπαιδευτική σεζόν 2018 (Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο) θα λειτουργήσει το παρακάτω τμήμα:

Τα μαθήματα γίνονται ένα καθορισμένο Σαββατοκύριακο τον μήνα. (09:00πμ-14:00μμ)
Έναρξη τμήματος: Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου – Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018
Κόστος μελών ρεφλεξολογίας: 140 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) το μήνα. Συνολικό κόστος: 560ευρώ (πλέον ΦΠΑ)
Κόστος μή μελών ρεφλεξολογίας: 180 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) το μήνα. Συνολικό κόστος: 720ευρώ (πλέον ΦΠΑ)

Στο πρώτο θα ασχοληθούμε με την ιστορία του dr E. Bach, την φιλοσοφία και την πνευματική του κληρονομιά. Ακόμη, με τον τρόπο παρασκευής των ανθοϊαμάτων, τις συνήθεις απορίες σε σχέση με τυχόν αντενδείξεις. Θα ξεκινήσουμε με την ενότητα των ανθοϊαμάτων του Φόβου και της Αβεβαιότητας.

Στο δεύτερο θα διδαχθούν οι ενότητες των ανθοϊαμάτων της Έλλειψης ενδιαφέροντος για τις συνθήκες του παρόντος, της Μοναξιάς, της Υπερευαισθησίας και της Απόγνωσης και απελπισίας.

Στο τρίτο θα διδαχθεί η τελευταία ενότητα της Υπερβολικής φροντίδας για το καλό των άλλων. Διαφορές και ομοιότητες ανθοϊαμάτων, ή πως να επιλέγεις το σωστό ανθοϊαμα όταν έχεις αμφιβολίες και διλήμματα. Συστηματοποίηση των ανθοϊαμάτων με βάση την θεραπευτική εμπειρία, δηλαδή τους συνήθεις «δρόμους» ψυχικής αντίδρασης.

Στο τέταρτο και τελευταίο Σαββατοκύριακο θα κάνουμε ζωντανά συνεδρίες για απόκτηση εμπειρίας, όπου θα ακολουθήσουμε τα μοτίβα που μάθαμε στο προηγούμενο μάθημα (συνήθεις δρόμοι ψυχικής αντίδρασης).

Με την ολοκλήρωση των σπουδών στην Σχολή Επαγγελματικής Ρεφλεξολογίας “Reflexologia.gr” παρέχεται Βεβαίωση στα Ανθοϊάματα Bach.

Εγγραφή-Κράτηση: 20 ευρώ
κατάθεση (όνομα δικαιούχου: Θεοδοσιάδης Χρήστος)
ALPHA BANK: Αρ. Λογαριασμού 710-002101-029195
IBAN: GR14 0140 4780 7100 0210 1029 195
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Αρ. Λογαριασμού 5214-029874-253
IBAN: GR05 0172 2140 0052 1402 9874 253

Λίγα λόγια για τον εισηγητή:
Ο Δημήτρης Γιαννιώτης είναι Ρεφλεξολόγος – Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης. Έχει σπουδάσει Ρεφλεξολογία, Shiatsu, Ενεργειακή Διατροφολογία, Ανθοϊάματα Μπάχ, Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και Παραδοσιακή Κινέζικη Διατροφολογία. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες σεμινάρια Ρεφλεξολογίας, Προληπτικής Ιατρικής, Ομοιοπαθητικής και Ορθομοριακής Θεραπευτικής. Είναι μέλος του Σ.Ε.Ρ και της ΕΛ.Ε.ΣΙ.

Πληροφορίες

Πότε θα γίνει :
Ημ/νία : Σάββατο 29/09/2018 - 30/09/2018
Ώρα : 09:00 - 14:00
Που θα γίνει :
Τοποθεσία : Reflexologia.gr
Διεύθυνση : Δημητρίου Μαργαροπούλου 22 Β
Πόλη : Θεσσαλονίκη
ΤΚ : 54629
Περιοχή : Όπισθεν Σ.Σταθμού

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Κράτηση

Οι κρατήσεις είναι κλειστές για αυτή την εκδήλωση.


Προσεχή Σεμινάρια