ΑΡΧΙΚΗ

Σεμινάρια βασικής ρεφλεξολογίας

» Αρχική » Σεμινάρια-Εκπαίδευση » Σεμινάρια βασικής ρεφλεξολογίας 
 Κύκλος σεμιναρίων “Βασικής ρεφλεξολογίας”

Η Ρεφλεξολογία είναι μια φυσική ολιστική μέθοδος χαλάρωσης και αυτοϊασης του οργανισμού η οποία απευθύνεται σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας. Ασχολείται με τα αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα, τις παλάμες και τα αυτιά, όπου υπάρχουν σημεία τα οποία αντιστοιχούν σε κάθε όργανο και τμήμα του σώματος.

Στην ρεφλεξολογία διεγείροντας αυτά τα αντανακλαστικά σημεία με ειδικές πιέσεις και φυσικούς χειρισμούς, απελευθερώνονται οι αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του σώματος και έτσι επιτυγχάνουμε ενεργοποίηση, χαλάρωση και εξισορρόπηση του οργανισμού. Η ρεφλεξολογία βοηθά στην καλυτέρευση της κυκλοφορίας, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την εξισορρόπιση του ορμονικού και στην καλύτερη λειτουργία των απεκκριτικών οργάνων βοηθώντας στην αποτοξίνωση του οργανισμού. 'Ετσι επιτυγχάνεται ανακούφιση του πόνου, υποχώρηση των συμπτωμάτων και των δυσλειτουργιών με ακίνδυνο τρόπο δίχως να προκαλεί παρενέργειες.

Ο κύκλος σεμιναρίων “Βασικής ρεφλεξολογίας” αφορά ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν την ρεφλεξολογία είτε για προσωπική χρήση είτε για να την εφαρμόσουν στην οικογένεια και στους φίλους τους.
Με απλό και εύκολο τρόπο, διαδραστικά, θα γίνεται η εκπαίδευση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.
Αλλά και επαγγελματίες υγείας και εναλλακτικοί θεραπευτές θα αντλήσουν γνώση που θα τους βοηθήσει στους πελάτες τους.
Επίσης και πτυχιούχοι ρεφλεξολόγοι θα αντλήσουν πληροφορίες που θα τους είναι χρήσιμες καθώς και συμβουλές για την μετέπειτα πορεία τους στον χώρο.

Τόπος διεξαγωγής:

REFLEXOLOGIA.GR
Μαργαροπούλου 22B
4oς Όροφος
Θεσσαλονίκη
Τ.Κ 54 629
Τηλ: 690 7799099


Το 1ο σεμινάριο είναι η βασική γνώση που πρέπει να έχουν όλοι όσοι θα εφαρμόσουν την ρεφλεξολογία. Θα γνωρίσουμε τα παρακάτω:
• Την ιστορία της ρεφλεξολογίας
• Τις αρχές, τις ενδείξεις αλλά και τις αντενδείξεις
• Ζωνορεφλεξολογία αλλά και πως μπορούμε να κάνουμε ανάγνωση χαρτών ρεφλεξολογίας
• Αντιστοιχίες σημείων του πέλματος με όργανα και συστήματα
• Τεχνικές "ανάγνωσης" των πελμάτων. Πιέσεις και χειρισμοί για κάθε σημείο
• Χειρισμοί για πονοκέφαλο, άγχος-στρες, δυσκοιλιότητα, αυχεναλγία και οσφυαλγία

Στα επόμενα 5 σεμινάρια θα γνωρίσουμε όλα τα συστήματα
Σκελετικό και Νευρικό σύστημα.
Μυϊκό και Κυκλοφορικό σύστημα.
Ενδοκρινικό και Λεμφικό σύστημα.
Αναπαραγωγικό και Ουροποιητικό σύστημα, και τα αισθητήρια όργανα.
Πεπτικό και Αναπνευστικό σύστημα.
Αντιστοιχίες σημείων του πέλματος με όργανα και συστήματα.
Τεχνικές "ανάγνωσης" των πελμάτων.
Εκπαίδευση ρεφλεξολόγου για την δημιουργία πελατολογίου.

Θα δοθεί η δυνατότητα, σε όλους όσους το επιλέξουν, της φυσικής παρουσίας τους κατά την διάρκεια πραγματικής συνεδρίας. Θα καταγράψουν το ιστορικό, θα θέσουν ερωτήσεις για την σωστή επιλογή στρατηγικής πρωτοκόλλου, θα παρακολουθήσουν την εφαρμογή ρεφλεξολογίας από τον εκπαιδευτή αλλά θα την εφαρμόσουν και οι ίδιοι σε πραγματικά περιστατικά.

Θα δοθούν χειρισμοί και πάνω από 100 πρωτόκολλα για πολλά προβλήματα υγείας,
καθώς και μεθοδολογία της εξατομίκευσης του ρεφλεξολογικού προγράμματος για κάθε δέκτη ανάλογα με τις ανάγκες του (study cases).

Όλα τα μαθήματα περιλαμβάνουν θεωρία και πρακτική. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους 2 πετσέτες προσώπου για την ενότητα της πρακτικής.
Μάθετε με απλούς τρόπους πως μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας αλλά και την οικογένεια σας αλλά και να διευρύνεται το πελατολόγιο σας.

Θα υπάρχει υποστήριξη από τον εκπαιδευτή και στην συνέχεια καθώς διατηρεί γραφείο ρεφλεξολογίας στην Θεσσαλονίκη.

Μετά την ολοκλήρωση της φοίτησης, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία θα σας επιτρέψει να εξασκήσετε επαγγελματικά τις γνώσεις που λάβατε από εμάς.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή:
Ο Χρήστος Θεοδοσιάδης είναι επαγγελματίας ρεφλεξολόγος, μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων και ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας www.reflexologia.gr
Σπούδασε ρεφλεξολογία στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Είναι εισηγητής σεμιναρίων-εκπαίδευσης στην ρεφλεξολογία σε σχολή της Αθήνας και σε Κέντρο δια βίου μάθησης της Θεσσαλονίκης. Διατηρεί κέντρο ρεφλεξολογίας στην Θεσσαλονίκη.

βασικής επαγγελματίες θεραπευτές οικογένεια φοιτητές και σπουδαστές Σεμινάρια ρεφλεξολογίας εναλλακτικούς γονείς φυσικοθεραπευτές
 


Newsletter
Συμπληρώστε το email σας
για να λαμβάνεται ενημερώσεις.
Χρήστος Θεοδοσιάδης
Ρεφλεξολόγος


Μαργαροπούλου 22Β, 4ος Όροφος
Θεσσαλονίκη Τ.Κ 54629
Κιν.: 690 77 99099
Τηλ.: 2315 00 1745
E-mail: info@reflexologia.gr
Ο ρεφλεξολόγος δεν είναι γιατρός, δεν κάνει διάγνωση ιατρικών καταστάσεων και δεν αντικαθιστά την ιατρική φροντίδα. Οι χρήστες οφείλουν να αποδέχονται τους όρους χρήσης    © 2014 - Reflexologia.gr