ΑΡΧΙΚΗ
» Αρχική » Θεματολογία

Σπονδυλική στήλη

 Η σπονδυλική στήλη στον ανθρώπινο σκελετό αποτελείται από 33 (ή 34) συναρθρωμένους σε σειρά σπονδύλους. Κάθε σπόνδυλος περιλαμβάνει ένα ημικυλινδρικό σώμα μεγέθους αναλόγου με το τμήμα στο οποίο ανήκει. Στα πλάγια φέρει δύο εγκάρσιες αποφύσεις και πίσω μια ακανθώδη απόφυση, που χρησιμεύουν για την πρόσφυση μυών και συνδέσμων. Στο κυλινδρικό σώμα επίσης απολήγουν τα σπονδυλικά τόξα που, ενωμένα, σχηματίζουν ένα δακτύλιο. Οι επάλληλοι αυτοί δακτύλιοι δημιουργούν ένα ενιαίο σωλήνα, τον σπονδυλικό σωλήνα, εντός του οποίου φέρεται ο νωτιαίος μυελός. Κάθε σπόνδυλος αρθρώνεται με τον υπερκείμενο και υποκείμενο σπόνδυλο μέσω των αρθρικών αποφύσεων. Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η θέση των σπονδύλων στη σπονδυλική διάταξη.
Στα σεμινάρια θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ΣΣ και στο νευρικό σύστημα, τόσο στο που βρίσκεται κάθε σπόνδυλος όσο και στο τι νευρώνει το αντίστοιχο νεύρο. Θα μάθουμε πως πέρα από την κλασική της θέση στο εσωτερικό του πέλματος, μπορούμε να την βρούμε και σε πάρα πολλά άλλα σημεία σε όλο μας το σώμα και ότι από το καθένα από αυτά μπορούμε να έχουμε όφελος.  


Newsletter
Συμπληρώστε το email σας
για να λαμβάνεται ενημερώσεις.
Χρήστος Θεοδοσιάδης
Ρεφλεξολόγος


Μαργαροπούλου 22Β, 4ος Όροφος
Θεσσαλονίκη Τ.Κ 54629
Κιν.: 690 77 99099
Τηλ.: 2315 00 1745
E-mail: info@reflexologia.gr
Ο ρεφλεξολόγος δεν είναι γιατρός, δεν κάνει διάγνωση ιατρικών καταστάσεων και δεν αντικαθιστά την ιατρική φροντίδα. Οι χρήστες οφείλουν να αποδέχονται τους όρους χρήσης    © 2014 - Reflexologia.gr