ΑΡΧΙΚΗ

Κώφωση

» Αρχική » Παθήσεις » Αισθητήρια όργανα » Κώφωση

Η κώφωση είναι μία μόνιμη κατάσταση κάποιων ανθρώπων που είτε γεννήθηκαν έτσι, είτε με αφορμή κάποιο ατύχημα ή από την πολύβουη εργασία τους προκλήθηκε κάποια στιγμή στη ζωή τους. Η ολική κώφωση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με κανένα ιατρικό μέσο. Αν η κώφωση είναι εκ γενετής, τότε στην περίπτωση αυτή το άτομο δεν είναι σε θέση ούτε να μιλήσει (κωφάλαλο). Η κώφωση αποκαλείται και «αόρατη αναπηρία».

Πρόσφατα σύμφωνα με την wikipedia ανακαλύφθηκε οτι η κώφωση από τη γέννηση οφείλεται στο χρωμόσωμα 21. Οι ερευνητές παρατήρησαν μία γενετική μετάλλαξη, που εξουδετερώνει τη δράση του γονιδίου αυτού και οδηγεί σε βαριά κώφωση. Η ανωμαλία αυτή εμποδίζει το γονίδιο να παράγει μια πρωτεΐνη που ανήκει στην οικογένεια της πρωτεάσης και υπάρχει σε ένα μέρος του έσω ωτός, που λέγεται κοχλίας.

Στην ρεφλεξολογία ενεργούμε κυρίως, σε περιπτώσεις μη μόνιμης κώφωσης , στα αντανακλαστικά σημεία του μεγάλου δακτύλου και των αυτιών.

και Κώφωση
 


Χρήστος Θεοδοσιάδης
Ρεφλεξολόγος


Μαργαροπούλου 22Β, 4ος Όροφος
Θεσσαλονίκη Τ.Κ 54629
Κιν.: 690 77 99099
Τηλ.: 2315 00 1745
E-mail: info@reflexologia.gr
Ο ρεφλεξολόγος δεν είναι γιατρός, δεν κάνει διάγνωση ιατρικών καταστάσεων και δεν αντικαθιστά την ιατρική φροντίδα. Οι χρήστες οφείλουν να αποδέχονται τους όρους χρήσης    © 2014 - Reflexologia.gr