ΑΡΧΙΚΗ

Η θεωρία των ζωνών

» Αρχική » Ρεφλεξολογία » Η θεωρία των ζωνών


Η θεωρία των ζωνών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την κατανόηση της ρεφλεξολογίας. Το σώμα χωρίζεται σε 10 κάθετες ζώνες (5 ζεύγη) οι οποίες έχουν ίσο πλάτος και ξεκινούν από τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών μέχρι το κεφάλι. Αριθμούνται από το 1 μέχρι και το 5 και από τις δυο πλευρές της σπονδυλικής στήλης. Το πρώτο ζευγάρι ξεκινάει από τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών, ανεβαίνει από την εσωτερική επιφάνεια των ποδιών κατά μήκος της σπονδυλική στήλη και καταλήγει στο κέντρο του εγκεφάλου. Στα χέρια, αρχίζει από την άκρη του αντίχειρα κάθε χεριού και συνεχίζει από την εξωτερική επιφάνεια των χεριών και των ώμων και καταλήγει στο κέντρο του λαιμού όπου συναντά το ζεύγος που ξεκίνησε από τα δάχτυλα των ποδιών.
Σε κάθε ζώνη του σώματος υπάρχει ένα όργανο που αντιστοιχεί σε αντανακλαστικά σημεία των χεριών και των ποδιών. Για παράδειγμα, τα νεφρά βρίσκονται στη δεύτερη ζώνη τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά πλευρά του σώματος. Με αυτή τη λογική, τα αντανακλαστικά σημεία του νεφρού βρίσκονται στο δεξί και αριστερό πόδι στη ζώνη δύο.
 Το αντανακλαστικό σημείο του δεξιού νεφρού βρίσκεται στο δεξί πόδι και το σημείο του αριστερού νεφρού στο αριστερό πόδι.
 Με την άσκηση πίεσης στα αντανακλαστικά σημεία απελευθερώνεται ζωτική ενέργεια η οποία μπορεί να είναι μπλοκαρισμένη οπουδήποτε σε αυτή την ζώνη.  Με την άσκηση πίεσης στα χέρια και στα πόδια διεγείρεται όλη η ζώνη και υπάρχουν επιδράσεις σε όλο το σώμα.

ζωνών καθέτων ώμου μέσης φιτζέραλντ foot θεωρία οριζοντίων γραμμή διαφράγματος πυέλου reflexology
 


Newsletter
Συμπληρώστε το email σας
για να λαμβάνεται ενημερώσεις.
Χρήστος Θεοδοσιάδης
Ρεφλεξολόγος


Μαργαροπούλου 22Β, 4ος Όροφος
Θεσσαλονίκη Τ.Κ 54629
Κιν.: 690 77 99099
Τηλ.: 2315 00 1745
E-mail: info@reflexologia.gr
Ο ρεφλεξολόγος δεν είναι γιατρός, δεν κάνει διάγνωση ιατρικών καταστάσεων και δεν αντικαθιστά την ιατρική φροντίδα. Οι χρήστες οφείλουν να αποδέχονται τους όρους χρήσης    © 2014 - Reflexologia.gr