Open/Close Menu Συνεδρίες ρεφλεξολογίας, Εκπαίδευση ρεφλεξολογίας, Σεμινάρια ρεφλεξολογίας, Μαθήματα ρεφλεξολογίας, Σχολή ρεφλεξολογίας.
σεμιναρια εκπαιδευσης της ρεφλεξολογιας

Η Ρεφλεξολογία είναι μια φυσική ολιστική μέθοδος χαλάρωσης και αυτοϊασης του οργανισμού η οποία απευθύνεται σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας. Ασχολείται με τα αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα, τις παλάμες και τα αυτιά, όπου υπάρχουν σημεία τα οποία αντιστοιχούν σε κάθε όργανο και τμήμα του σώματος.Στην ρεφλεξολογία διεγείροντας αυτά τα αντανακλαστικά σημεία με ειδικές πιέσεις και φυσικούς χειρισμούς, απελευθερώνονται οι αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του σώματος και έτσι επιτυγχάνουμε ενεργοποίηση, χαλάρωση και εξισορρόπηση του οργανισμού. Η ρεφλεξολογία βοηθά στην καλυτέρευση της κυκλοφορίας, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την εξισορρόπιση του ορμονικού και στην καλύτερη λειτουργία των απεκκριτικών οργάνων βοηθώντας στην αποτοξίνωση του οργανισμού. ‘Ετσι επιτυγχάνεται ανακούφιση του πόνου, υποχώρηση των συμπτωμάτων και των δυσλειτουργιών με ακίνδυνο τρόπο δίχως να προκαλεί παρενέργειες. Στην Εκπαίδευση Ρεφλεξολογίας παρουσιάζονται αναλυτικότερα οι παραπάνω έννοιες.

Εκπαίδευση Ρεφλεξολογίας

Ο εκπαιδευτικός κύκλος σεμιναρίων αφορά ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν την ρεφλεξολογία με σκοπό είτε την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, είτε για προσωπική χρήση, είτε για να την εφαρμόσουν στην οικογένεια και στους φίλους τους.
Με απλό και εύκολο τρόπο, διαδραστικά, θα γίνεται η εκπαίδευση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.
Αλλά και επαγγελματίες υγείας και εναλλακτικοί θεραπευτές θα αντλήσουν γνώση που θα τους βοηθήσει στους πελάτες τους.
Επίσης και πτυχιούχοι ρεφλεξολόγοι θα αντλήσουν πληροφορίες που θα τους είναι χρήσιμες καθώς και συμβουλές για την μετέπειτα πορεία τους στον χώρο.

Το 1ο σεμινάριο είναι η βασική γνώση που πρέπει να έχουν όλοι όσοι θα εφαρμόσουν την ρεφλεξολογία. Θα γνωρίσουμε τα παρακάτω:
• Την ιστορία της ρεφλεξολογίας.
• Τις αρχές, τις ενδείξεις αλλά και τις αντενδείξεις.
• Ζωνορεφλεξολογία αλλά και πως μπορούμε να κάνουμε ανάγνωση χαρτών ρεφλεξολογίας.
• Αντιστοιχίες σημείων του πέλματος με όργανα και συστήματα.
• Τεχνικές «ανάγνωσης» των πελμάτων. Πιέσεις και χειρισμούς για κάθε σημείο.
• Χειρισμούς για χαλάρωσηπονοκέφαλο, άγχος-στρες, δυσκοιλιότητα, αυχεναλγία και οσφυαλγία.

Στα επόμενα  σεμινάρια θα γνωρίσουμε όλα τα συστήματα και τους κατάλληλους χειρισμούς για το:

 • Σκελετικό και Νευρικό σύστημα.
 • Μυϊκό και Κυκλοφορικό σύστημα.
 • Ενδοκρινικό και Λεμφικό σύστημα.
 • Αναπαραγωγικό και Ουροποιητικό σύστημα και τα αισθητήρια όργανα.
 • Πεπτικό, Αναπνευστικό και Απεκκριτικό σύστημα.

Πέρα όμως από την ρεφλεξολογία και τις τεχνικές πίεσης και χαλάρωσης αλλά και την γνώση δημιουργίας πρωτοκόλλου στρατηγικής για την κάθε περίπτωση (άνθρωπο-πάθηση)  θα παρακολουθήσετε σεμινάρια αναλόγου ενδιαφέροντος όπως:

 • Βεντούζες-Guasha-Moxa.
 • Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και Sujok.
 • Διατροφή και αποτοξίνωση
 • Ρεφλεξολογία για τα χέρια και τα αυτιά.
 • Χαρακτηρολογία-Ενδείξεις παθολογίας, συμπτωματολογίας.
 • Τεχνικές ρεφλεξολογίας για παιδιά-εγκύους και ηλικιωμένους
 • Αντιστοιχίες σημείων του πέλματος με όργανα και συστήματα.
 • Τεχνικές «ανάγνωσης» των πελμάτων.
 • Εκπαίδευση ρεφλεξολόγου για την δημιουργία πελατολογίου.


Θα δοθεί η δυνατότητα, σε όλους όσους το επιλέξουν, της φυσικής παρουσίας τους κατά την διάρκεια πραγματικής συνεδρίας. Το πλεονέκτημα είναι ότι το γραφείο ρεφλεξολογίας όπως και ο εκπαιδευτής βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και υπάρχει η δυνατότητα φυσικής παρουσίας σας στην συνεδρία. Αλλά και για όλους όσους έρχονται από εκτός Θεσσαλονίκης περιοχές θα ισχύει το ίδιο. Συγκεκριμμένα:

 • φυσική παρουσία μέσα στον χώρο και δίπλα στον εκπαιδευτή
 • καταγραφή ιστορικού βάση Δυτικής Ιατρικής αλλά και Εναλλακτικής
 • δυνατότητα να θέσετε ερωτήσεις για την σωστή επιλογή στρατηγικής πρωτοκόλλου
 • αντίληψη πιθανών δυσλειτουργιών βάση χαρακτηρολογίας και ενδείξεων παθογένειας
 • παρακολούθηση των χειρισμών ρεφλεξολογίας από τον εκπαιδευτή
 • κατανόηση των ευρημάτων στα πέλματα
 • εφαρμογή από τους ίδιους σε πραγματικά περιστατικά.

Έτσι, από πρώτο χέρι, θα βιώνουν επαγγελματικές συνεδρίες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αυτό πιστεύουμε θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν ακόμα καλύτερα τις πραγματικές συνθήκες έτσι ώστε όταν τελειώσουν να είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα.

Θα δοθούν χειρισμοί και πάνω από +100 πρωτόκολλα για πολλά προβλήματα υγείας,
καθώς και μεθοδολογία της εξατομίκευσης του ρεφλεξολογικού προγράμματος για κάθε δέκτη ανάλογα με τις ανάγκες του (study cases).

Όλα τα μαθήματα από την Εκπαίδευση Ρεφλεξολογίας περιλαμβάνουν θεωρία και πρακτική. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους 2 πετσέτες προσώπου για την ενότητα της πρακτικής.
Μάθετε με απλούς τρόπους πως μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας αλλά και την οικογένεια σας αλλά και να διευρύνεται το πελατολόγιο σας.

Εποπτεία ρεφλεξολόγων: Θα υπάρχει υποστήριξη από τον εκπαιδευτή και στην συνέχεια με συνεχής ομαδικές συναντήσεις με σκοπό την επίλυση αποριών και μετά την εκπαίδευση.

Μετά την ολοκλήρωση της φοίτησης, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης από το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ (2ετής κύκλος).

Στην σχολή Reflexologia.gr παρέχουμε ολοκληρωμένη εκπαίδευση ρεφλεξολογίας πιστοποιημένη από το Πανελλήνιο Επαγγελματκό Σωματείο Ρεφλεξολόγων.
Η εμπειρία και οι σύγχρονες αντιλήψεις μας βοηθήσαν να δημιουργήσουμε ένα νέο πρότυπο σύστημα εκπαίδευσης στην ρεφλεξολογία.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.
Με επιλεγμένα θέματα ύλης, αφαιρώντας βάση της εμπειρίας και της κρίσης μας θέματα που δεν θα εφαρμόσει ο ρεφλεξολόγος και προσθέτοντας θέματα που μπορούν να βοηθήσουν στην κατανόηση της πάθησης και της σωστής εφαρμογής δημιουργήσαμε έναν 2ετή κύκλο σπουδών που απευθύνετε σε μελλοντικούς επαγγελματίες ρεφλεξολόγους.
Με την έγκριση από τον Πανελλήνιο Επαγγελματικό Σωματείο Ρεφλεξολόγων θα προχωρήσουμε σε δράσεις εξάπλωσης της ρεφλεξολογίας στην Βόρειο Ελλάδα και παράλληλης επαφής των μαθητών μας σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Ημερομηνία έναρξης:
Συνολικά:
Περίοδος:
Ώρες μαθήματος:

Κόστος εκπαίδευσης:

Εγγραφή:
Τρόπος πληρωμής:
Εκπτώσεις:
Τόπος:
Reflexologia.gr
Mαργαροπούλου 22 Β
Τηλ: 690 7799099
4ος όροφος
Θεσσαλονίκη- ΤΚ 54629

Λίγα λόγια για τον εισηγητή:
Ο Χρήστος Θεοδοσιάδης είναι επαγγελματίας ρεφλεξολόγος, είναι μέλος του Πανελληνίου Επαγγελματικού Σωματείου Ρεφλεξολόγων  και είναι ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας www.reflexologia.gr
Σπούδασε ρεφλεξολογία στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Εισηγείται σεμινάρια στην εκπαίδευση ρεφλεξολογίας σε σχολές της Ελλάδας και σε Κέντρα δια βίου μάθησης. Διατηρεί κέντρο ρεφλεξολογίας στην Θεσσαλονίκη.

© 2014 - Reflexologia.gr

Καλέστε μας στο       690 77 99099